
گنجینه
بیوگرافی افراد مشهور
۱۰, مرداد, ۱۳۹۵ ۱۷:۳۵یک ضرب المثل قدیمی است که می گوید «هرگردی گردو نیست»! این گفته درباره چهره های معروفی که در هالیوود زندگی می کنند نیز صادق است. افراد مشهوری که با دندان های مرواریدوار مقابل دوربین عکاسان قرار می گیرد و یا در کنار کودکان خود، زندگی منظم و با کیفیتی را در معرض نمایش عموم می گذارند، در واقع از پس زمینه ای شگفت انگیز نیز برخوردارند و این پس زمینه زمانی برملا می شود که پرده ها کنار می روند.
از این چهره های معروف می توان به خانواده جولی-پیت اشاره کرد که قوانین عجیبی را در خانه به اجرا می گذارند. رسانه ها معمولا از آنها زن و شوهری دوست داشتنی با شش فرزند را به نمایش می گذارند ولی با مطالعه قوانینی که در خانه این زوج برقرار است کاملا تعجب زده خواهید شد.
جولی و پیت اجازه کامل را به فرزندانشان می دهند که تاجایی که امکان دارد خانه و اتاق خود را بهم بریزند . این زوج به مجله «استار»گفته اند: فرزندانشان حق هرگونه بی نظمی و برهم ریختن را در خانه دارند این روش تربیتی خانواده پیت شاید فقط درخانه آنها کارآمد باشد. چراکه بسیاری از هتل داران از شلختگی و نامنظم بودن فرزندان این خانواده شاکی هستند و ترجیح می دهند اتاقی به آنها ندهند چراکه خساراتی که فرزندان خانواده پیت وارد می کنند توصیف ناپذیر است.
قانون دوم
مامان و بابای خانواده پیت برای 6 فرزندشان 6 پرستار روز و 6 پرستار شب استخدام کرده اند این پرستارها جدا از 3 مربی تمام وقت و یک تیم محافظ هستند.
قانون سوم
کودکان خانواده اجازه خوردن هرگونه خوراکی های قندی را دارند. یکی از نزدیکان این خانواده گفته 6 کودک خانواده پیت به قند و خوراکی های خیلی شیرین اعتیاد دارند . همین اعتیاد باعث شده کودکان حین حضور در هتل به بخش خوراکیهای قندی حمله برند و تا حد زیادی مشکل ایجاد کنند . بی نظمی کودکان خانواده پیت در این زمینه موجب شده آنها از 12 هتل اخراج شوند.
قانون چهارم
بهداشت کودکان این خانواده علی رغم چندین مربی نزدیک به صفر است. به گفته یکی از نزدیکان این خانواده، بهداشت کودکان ضعیف بوده و اغلب به سختی مسواک می زنند و حمام می روند. گفته می شود پدر آنها نیز چندان به بهداشت فردی خود اهمیت نمی دهد.
قانون پنجم
کودکان خانواده پیت اجازه تماشای برنامه های خشن تلویزیونی و بازی با گیم های پر زدوخورد را دارند .مجله «اوکی» در گزارش خود آورده اسباب بازی این کودکان اغلب اسلحه، تفنگ و تجهیزات جنگی اسباب بازی است. معمولی ترین اسباب بازی آنها مجسمه های دایناسور است.
قانون ششم
خانواده جولی به «جیغ درمانی» اعتقاد دارند و به فرزندانشان اجازه جیغ زدن می دهند. درخانه ای که 6 کودک همزمان جیغ بکشند چطور می توان سر کرد؟
مردان بزرگ جهان قبل از بزرگ شدن چه كاره بودند
آدولف هیتلر (دیکتاتور آلمان) نقاش پوستر
آلبرت اینشتین (فیزیکدان) منشی اداره ثبت
امیرکبیر(صدر اعظم ناصرالدین شاه) آشپز
جیمی کارتر (رئیس جمهور آمریکا) بادام کار
رونالد ریگان(رئیس جمهور آمریکا) هنرپیشه سینما
گاندی(رهبر فقید هند) وکیل دادگستری
جرج واشنگتن (اولین رئیس جمهور آمریکا) کشاورز
نادر شاه افشار ( موسس سلسله افشاریه) پوستین دوز
یغقوب لیث (سرسلسله صفاریان) رویگر
آلپتکین (سرسلسله غرنویان) غلام زرخرید
وشمگیر زیاری (سرسلسله آل زیار) شکارچی
فرخی سیستانی (شاعر مشهور ایران ) کارگر کشاورز
محمد علی رجائی (رئیس جمهور ایران) معلم
موسولینی(دیکتاتور ایتالیا) روزنامه نویس
ساموئل مورس(مخترع آمریکائی) نقاش
ولادیمیر لنین( موسس روسیه شوروی) وکیل دادگستری
جک لندن ( نویسنده آمریکائی) کارگر کشتی
آبراهام لینکلن ( رئیس جمهور آمریکا) هیزم شکن
لیندون جانسون( رئیس جمهور آمریکا) واکسی
چارلز دیکنز(نویسنده انگلیسی) منشی
مولیر(نویسنده بزرگ فرانسوی) هنرپیشه
ارنست همینگوی( نویسنده آمریکائی) خبرنگار
ویلیام شکسپیر( نویسنده بزرگ انگلیسی) هنر پیشه سیار
فیدل کاسترو( رئیس جمهور آمریکا) دانشجوی حقوق
هاینریش هیملر( شخصیت معروف نازی) دکان دار
محمد علی جناح ( قائد اعظم پاکستان) وکیل دادگستری
هوشی مینه( رهبر فقید ویتنامی) نانوا
ناپلئون بناپارت ( امپراطور فرانسه) افسر توپخانه
کریم خان زند( موسس سلسله زندیه) تیرانداز نادرشاه
ژاندارک ( قهرمان فرانسوی) چوپان
طه حسین( دانشمند ووزیر فرهنگ مصر) قاری قرآن
توماس ادیسون( مخترع یزرگ آمریکائی) تلگرافچی
رابرت هوک (فیزیکدان انگلیسی) نقاش
آلفرد نوبل( بنیانگذار جایزه نوبل) کارگر کارخانه
والت دیزنی( مخترع سینمای عروسکی) پادوی مغازه
میکلانژ( نقاش و مجسمه ساز ایتالیائی) سنگ تراش
هوارد فاست(نویسنده آمریکائی) کارگر ساده![]()
زندگینامه ای از کوروش کبیر نماد قدرت وعدالت در جهان
نخستین شاه شاهنشاهی هخامنشی بود که در بین سال های 559 تا 529 پیش از میلاد، بر نواحی گسترده ای از آسیا حکومت می کرد. کوروش در استوانهٔ خود که در بابل کشف شده، خودش را «فرزند کمبوجیه، شاه بزرگ انشان، نوادهٔ کوروش، شاه بزرگ انشان، نوادهٔ چیش پیش، شاه بزرگ انشان، از خانواده ای که همیشه پادشاه بوده است» معرفی می کند. به گفتهٔ هرودوت، کوروش نسب شاهانه داشته است و به جز کتزیاس، دیگر نویسندگان یونانی، ماندانا دختر آستیاگ را مادر کوروش دانسته اند و گزارش داده اند که کوروش حاصل ازدواج کمبوجیه یکم و ماندانا بوده است. برخی از مورخان امروزی این روایت را معتبر می دانند اما برخی دیگر اعتقاد دارند رواج این روایت ریشه های سیاسی داشته است و هدفش این بوده که از بنیان گذار شاهنشاهی هخامنشی، مردی نیمه مادی بسازد تا مادها را با فرمانروایی پارس ها آشتی دهد و اصولاً رابطه ای بین ماندانا دختر آستیاگ و کوروش قائل نیستند و آن را افسانه می دانند.
دربارهٔ کودکی و جوانی کوروش و سال های اولیهٔ زندگی او روایات متعددی وجود دارد؛ اگرچه هر یک سرگذشت تولد وی را به شرح خاصی نقل کرده اند، اما شرحی که آنها دربارهٔ ماجرای زایش کوروش ارائه داده اند، بیشتر شبیه افسانه است. هرودوت در مورد دستیابی کوروش به قدرت، چهار داستان نقل می کند. ولی فقط یکی از آنها را معتبر می داند. طبق نظر گزنفون از قرن پنجم تا چهارم پیش از میلاد مسیح یک سلسله داستان های متفاوت دربارهٔ کوروش نقل می شده است.
کوروش ابتدا علیهٔ شاه ماد طغیان کرد و سپس به پایتخت حکومت ماد در هگمتانه یورش برد و با کمک هایی که از درون سپاه ماد به او شد، هگمتانه را فتح کرد. سپس کرزوس، شاه لیدیه را شکست داد و به سوی سارد لشکر کشید و پس از دو هفته، شهر سارد به اشغال نیروهای ایرانی درآمد. کوروش مسئولیت فتح دیگر شهرهای آسیای صغیر را به فرماندهانش واگذار کرد و خود به اکباتان بازگشت و به سوی «پارت»، «زرنگ»، «هرات»، «خوارزم»، «باختر»، «سغد»، «گندار»، «ثه تَ گوش» و «اَرَخواتیش» لشکر کشید. جزئیات این جنگ ها در تاریخ ثبت نشده است و اطلاع کمی دربارهٔ کیفیت این نبردها وجود دارد.
کوروش کبیر با سرگذشتی طلایی
در بهار سال 539 پیش از میلاد، کوروش آهنگ تسخیر بابل را کرد و وارد جنگ با بابل شد. به گواهی اسناد تاریخی و عقیدهٔ پژوهشگران، فتح بابل بدون جنگ بوده است و توسط یکی از فرماندهان کوروش به نام گئوبروه در شب جشن سال نو انجام شد. هفده روز پس از سقوط بابل، در روز 29 اکتبر سال 539 پیش از میلاد، خود کوروش وارد پایتخت شد. تصرف بابل نقطهٔ عطفی بود که باعث ایجاد تعادل بین قدرت های درگیر در آسیای غربی شد و زمینهٔ بازگشت یهودیان تبعیدی به میهن شان در اسرائیل را فراهم کرد. کوروش همچنین دستور داد که پرستش گاه اورشلیم را بازسازی کنند و ظروف و اشیای طلایی و نقره ای را که نبوکدنصر از اورشلیم ربوده بود، به یهودیان تحویل داد.
استوانهٔ کوروش پس از شکست دادن نبونعید و تصرف بابل، نوشته شده و به منزلهٔ سند و شاهد تاریخی پرارزشی است. در سال 1971 میلادی، سازمان ملل متحد استوانهٔ کوروش را به همهٔ زبان های رسمی سازمان منتشر کرد و بدلی از این استوانه در مقر سازمان ملل در شهر نیویورک قرار داده شد.
هرودوت گزارش می دهد که کوروش در جنگ با ماساگتها کشته شد؛ ولی این دیدگاه را اکثر مورخان جدید رد می کنند و معتقدند که داستان هرودوت ساختگی است. تنها منبع موثق کهنی که غیرمستقیم به مرگ کوروش اشاره می کند، دو لوح و سند گلی یافت شده در بابل است که نخستین آن مربوط به دوازدهم اوت 530 پیش از میلاد است که تاریخ آن «نهمین سال کورش، شاه کشورها» را نشان می دهد. سند دوم که مربوط به سی و یکم اوت 530 پیش از میلاد است، «سال آغاز فرمانروایی کمبوجیه، شاه کشورها» را بر خود دارد. این دو سند که در ظاهر اهمیت چندانی ندارند، در واقع نشان می دهند که کوروش در فاصلهٔ بین 12 تا 31 اوت سال 530 پیش از میلاد درگذشته است و یا حداقل، خبر درگذشت وی و بر تخت نشینی کمبوجیه در این تاریخ به بابل رسیده است.
زندگینامه شهید سید احمد پلارک معروف به شهید عطری
فرزند سید عباس، متولد 1344 تهران و اصالتاً تبریزی. در سال 66 عملیات کربلای 8 در شلمچه به شهادت رسید.
در شش سالگی پدر را از دست داد و چون تک پسر خانواده بود علاوه بر تحصیل، بار مسئولیت خانواده نیز بر عهده او افتاد و تن به کار داد و توانست خواهرانش را در ازدواج یاری دهد.
او در خیابان ایران میدان شهدا و در محلهای مذهبی زندگی میکرد. مسجد حاج آقا ضیاء آبادی "علی بن موسی الرضا علیه السلام" مأمن همیشگیاش بود. وی دائماً به منطقه میرفت. او فرمانده آر پیچیزنهای گردان عمار در لشکر 27 حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم بود.
در یکی از پایگاه های زمان جنگ، به عنوان یک سرباز معمولی کار میکرد. او همیشه مشغول نظافت توالت های پایگاه بود و همیشه بوی بدی بدنش را فرا می گرفت. در یک حمله هوایی در حال نظافت بود که موشکی به آنجا برخورد میکند و او شهید و در زیر آوار مدفون میشود.
بعد از بمب باران، هنگامی که امداد گران در حال جمع آوری زخمی ها و شهیدان بودند، متوجه میشوند که بوی شدید گلابی از زیر آوار می آید. وقتی آوار را کنار میزدند با پیکر پاک این شهید روبرو میشوند که غرق در بوی گلاب بود. هنگامی که پیکر آن شهید را در بهشت زهرا تهران، در قطعه 26 به خاک میسپارند، همیشه بوی گلاب تا چند متر اطراف مزار این شهید احساس میشود و نیز سنگ قبر این شهید همیشه نمناک میباشد بهطوری که اگر سنگ قبر شهید پلارک را خشک کنید، از آن طرف سنگ از گلاب مرطوب می شود.
شهید پلارک ما شبیه به یکی از سربازان پیامبر در صدر اسلام، "غسیل الملائکه" است. "غسیل الملائکه" به کسی می گویند که ملائکه غسلش داده باشند. در تاریخ اسلام آمده که "حنظله" غسیل الملائکه که از یاران جوان پیامبر بود، شب قبل از جنگ احد ازدواج می کند و در حجله می خوابد. فردا صبح، زمانی که لشکر اسلام به سمت احد حرکت می کرد، برای رسیدن به سپاه بسیار عجله کرد و بنابراین نرسید که غسل کند. او در این جنگ شهید شد و ملائکه از طرف خدا آمدند و او را با آب بهشتی غسل دادند. پیکر او بوی عطر گرفته بود که بعد پیامبر بالای پیکر او آمد و از این واقعه خبر داد. شاید به همین خاطر باشد که همیشه قبر شید پلارک نیز خوشبو و عطر آگین است.
بهشت زهرایی ها به او شهید عطری می گویند.
خیلیها سر مزار شهید سید احمد پلارک نذر و نیاز میکنند و از خدای او حاجت و شفاعت میخواهند. او معجزه خداست.
آدرس : بهشت زهرا، قطعه ۲۶، ردیف ۳۲، شماره ۲۲، مزار شهید سید احمد پلارک
بیوگرافی ترانه علیدوستی:
ترانه علیدوستی متولد 1362 و دارای مدرک بازیگری دیپلم عکاسی، دوره بازیگری را در کلاسهای آزاد بازیگری زیر نظر حسین محجوب، امین تارخ، آتیلا پسیانی و مهدی فتحی گذرانده است.
پدر ترانه علیدوستی، حمید علیدوستی بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران و از مربیان کنونی فوتبال ایران است. او ازدواج کرده و صاحب یک فرزند دختر است. پویان علیدوستی تنها برادرش بود که در چهارشنبهسوری سال ۸۳ او را از دست داد. این اتفاق دقیقاً در همان روزهایی اتفاق افتاد که علیدوستی مشغول بازی در فیلم چهارشنبه سوری بود، فیلمی که در آن با درخشش در نقشی متفاوت توانست جایگاه خود را به عنوان یک بازیگر توانا تثبیت کند. مادر ترانه علیدوستی سنگ تراش و مجسمه ساز است.
ترانه علیدوستی در کودکی به بازیگری علاقه نداشت. اما به سینما رفتن علاقه مند بود و فیلم زیاد می دید. ترانه علیدوستی در دوران کودکی هم بازیگر خاصی علاقه نداشت اما بعدها به بازی پرویز پرستویی، عزت الله انتظامی و آتیلا پسیانی علاقه مند شد.
ترانه علیدوستی در حال حاضر از بازیگران هم نسل خود بازی باران کوثری و گلشیفته فراهانی را خیلی دوست دارد. پدر ترانه علیدوستی به سینما خیلی علاقه مند است و خیلی فیلم میبیند. یکی از فیلمهایی که ترانه دیده و به خوبی یادش مانده، فیلم " سینما پارادیزو " است.
پدر ترانه علیدوستی آرشیو تاریخ سینما را دارد. مخصوصا فیلمهای " برگمان، فلینی و کیشلوفسکی " . اولین حضور ترانه علیدوستی در سینما سال 80 و با بازی در فیلم سینمایی " من ترانه 15 سال دارم " بود. حبیب رضایی برای انتخاب این نقش از بیش از 600 نفر تست گرفت و از بین همه آنها، ترانه پذیرفته شد. به خاطر بازی در این فیلم سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن را از آن خود کرد. وقتی پدرش فیلم " من ترانه 15 سال دارم " را دید، گریه کرد.
ترانه علیدوستی در کنار بازیگری دوست دارد فیلمنامه نویسی را هم تجربه کند. به بازی کنار " رابرت دنیرو " علاقه مند است. در اوقات فراغت، گه گاهی نقاشی می کند. اما مطالعه را هیچ گاه از یاد نمی برد و کتابخانه خوبی دارد.
ترانه علیدوستی در سریال شهرزاد ساخته حسن فتحی اولین سریال خود را تجربه کرد این سریال در 22 مهر 1394 به شبکه نمایش خانگی آمد وی در این سریال نقش شهرزاد را ایفا می کند. شهرزاد دانشجوی رشته پزشکی است که در سال 1332 با کودتای 28 مرداد زندگی اش دچار تغییر و تحول می شود و ترانه عليدوستي جزو كساني است كه با تلويزيون قهر كرده و اين سريال بدون وجود عليدوستي مشهور نمي شد.
